על המייסדות/ים

חמאדה ג'אבר

חמאדה נולד בירושלים ב 1983. הוא למד מנהל עסקים באוניברסיטה הערבית-אמריקאית בג'נין ובעל תואר שני בלימודי שלום וניהול סיכסוכים מהאוניברסיטה רומא-3 באיטליה. הוא אקטיביסט פוליטי והשתתף בעשרות כנסים פוליטיים וסדנאות. כיום פועל חמאדה במרכז הפלסטיני למחקר מדיניות וסקרים (PSR)

אנגלי'ק אייחפה

 ועובדת מדינה. במהלך 25 השנים האחרונות היא חייתה, למדה ועבדה בשטחים ובישראל ועבדה בגיבוש מדיניות ממשלת הולנד ביחס לסכסוך במשך שנים אחדות לאחר שהצטרפה לשירות הדיפלומטי ההולנדי בשנת 2002. לפני כן חייתה בחברון במשך שנה וחצי, ועבדה בארגון Temporary International Presence בעיר, תחילה כמשקיפה, ולאחר מכן כיועצת משפטית של הארגון. בשנות ה-90 היא גם עבדה בקיבוץ ישראלי, עברה התמחות במשרדי הנציגות ההולנדית ברמאללה ולמדה באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת ביר זית. לאחרונה אנג'ליק שירתה בשגרירות הולנד בקונגו ולאחר מכן היית סגנית שגריר הולנד בעומאן. אנג'ליק נשואה עם שלושה ילדים וחיה כעת בהולנד  

 

עפר ניימן

עופר הוא אזרח ישראלי יהודי מירושלים\אל-קודס. הוא פעיל בקבוצות שונות למען צדק ושוויון לעם הפלסטיני. כיום הוא תומך בעיל בתנועת הבד"ס. הוא פרסם באופן קבוע טורי דיעה ותרגומים במגזינים כגון

Mondoweiss, 972+

עופר הוא מתרגם.

על הוועד המייעץ

אחמד אבו ארטימה

אחד אבו ארטימה הוא פליט פלסטיני שנולד בעזה בשנת 1984. הוא כותב ופעיל. אחמד חיבר את הספר "תוהו ובוהו מאורגן" ובמשך השנים פרסם מאות מאמרים בנושאים שונים, כולל זכות השיבה ופתרון המדינה האחת. אחמד מביע את תמיכתו המלאה בפתרון המדינה האחת בהזדמנויות רבות. אחמד התפרסם דרך הפוסטים שלו בפייסבוק בעד צעדת השיבה בעזה באביב 2018. כמו כן, הוא היה אחד המארגנים הראשיים בהפגנות אלו. אחמד חי בעזה עם אשתו וארבעת ילדיהם.

מאזן קומסייה

  פרופסור מאזן קומסייה מלמד וחוקר באוניברסיטאות בית לחם וביר זית. הוא מנהל המעבדה הקלינית הציטוגנטית ומייסד ומנהל מוזיאון פלסטין להיסטוריה של הטבע והמכון לחקר ביו-שונות באוניברסיטת בית לחם. הוא כיהן בעבר באוניברסיטאות טנסי, דיוק וייל. פרופסור קומסייה פרסם למעלה מ-130 מאמרים מדעיים בנושאים רבים. הוא כיהן בעבר כיו"ר המרכז הפלסטיני ליישוב סכסוכים. כעת הוא מכהן בוועד המנהל למרכז התיאטרון לילדים אל-רוואד במחנה הפליטים עאידה. הוא פרסם מאות מאמרים וכמה ספרים במגוון רחב של נושאים, ובהם "Sharing the Land of Canaan: human rights and the Israeli/Palestinian Struggle". תחום העניין העיקרי שלו הוא אקטיביזם תקשורתי וחינוך ציבורי. הוא גם העביר מאות הרצאות ברחבי העולם ומפרסם דרך קבע מאמרים ומכתבים למערכות עיתונים.      

נאג'י אל-חטיב

ד"ר נאג'י אל-חטיב נולד בשנת 1954 בביירות, לבנון, למשפחת פליטים שגורשה מיפו-פלסטין בשנת 1948. הוא חי ועובד כעת בפאריס. ד"ר אל-חטיב למד סוציולוגיה וקיבל תואר דוקטור בסוציולוגיה פוליטית בשנת 1996. הוא עבד כחוקר ב-“Medfil Humanities Institute” בפאריס וכפרופסור חבר באוניברסיטת א-נג'אח בשכם. הוא כתב עשרות מאמרים ופרסומים מחקריים בנושאים פוליטיים ותרבותיים ופרסם ארבעה ספרים בנושאים שונים, לאחרונה בנושא פלורליזם מחשבתי (2016: “The Plurality of Thought Versus Monolithic Obscurantism”).ד"ר אל-חטיב היה מיוזמי התנועה למען מדינה דמוקרטית אחת והוא מקדם באופן פעיל את רעיון המדינה החילונית הדמוקרטית לפלסטינים וליהודים מאז שנת 2015. הוא מקיים שיחות והרצאות לעתים תכופות בנוגע לחזון שלו לפתרון צודק לסכסוך וכן בנוגע לחשיבות סוגיה קשורה - תהליכים ומגמות של פוסט-לאומיות. ד"ר אל-חטיב נשוי ואב לארבעה ילדים. הוא חי בפאריס אך מבקר בפלסטין על בסיס קבוע.

יונתן אופיר

יונתן אופיר הוא מוסיקאי קלאסי ומנצח שהפך לאקטיביסט ולתומך פעיל ופומבי בזכויות הפלסטיניות/ים במהלך השנים האחרונות. הוא כותב מאמרי פרשנות על ההתפתחויות הקשורות בסכסוך, ומאמריו מתפרסמים באופן שוטף, בין היתר באתר מונדווייס.

יונתן גדל בישראל, שירת בצבא שם והוא חי בדנמרק מאז 1995. יונתן חי בקופנהגן עם שותפתו לחיים והוא אב לשלושה.

עפרה ישועה ליית

עפרה היא עיתונאית ויועצת תקשורת ואסטרטגיה לשעבר. היא עבדה במעריב בתפקידים מגוונים וביניהם ככתבת החוץ של העיתון בוושינגטון ובגרמניה. ספרה "ארץ, ברית: מדוע אין לישראלים מדינה דמוקרטית חילונית" פורסם בעברית ב-2004 וגרסתו האנגלית פורסמה ב-2016 תחת השם ‘Politically Incorrect; Why a Jewish State is a Bad Idea’

 היא מקדמת בספר את הרעיון של מדינה דמוקרטית חילונית אחת, עם הפרדה מלאה בין דת לפוליטיקה, ללא שיוך אתני או דתי כפוי מצד המדינה לאזרחיה.

וילם בילרץ ון בלוקלנד

וילם בילרץ ון בלוקלנד הוא דיפלומט הולנדי בדימוס שעבד רבות במזרח התיכון במהלך הקריירה שלו. הוא הקים את משרד הנציגות ההולנדית ברמאללה ב-1994 ושירת במשך יותר מארבע שנים כנציג ההולנדי הראשון שם. לאחר מכן הצטרף לדסק המזרח התיכון במשרד החוץ, בתפקיד סמנכ"ל, ועבד בעיקר בתחום תהליך השלום במזרח התיכון.

יאפ המבורגר

יאפ המבורגר פעיל בחמש עשרה השנים האחרונות כתומך בפתרון צודק ובר-קיימא לסכסוך הישראלי-פלסטיני. הוא משמיע קול בשיח הציבורי בהולנד בנושא זה. יאפ תופס את הערכים האוניברסליים הנוגעים לזכויות אדם אוניברסליות ולשוויון, שעליהם הוא מבסס את פעילותו, ככאלו שמושרשים ישירות בזהותו היהודית. לפני פרישתו יאפ עבר במגוון תפקידים בתחום הביטוח הלאומי. יאפ נשוי, אב וסב והוא מתגורר בהולנד.

ג'ף הלפר

ג'ף הלפר חי בישראל מאז 1973 והוא פעיל למען זכויות העם הפלסטיני מאז. הוא רכש את השכלתו בתחום האנתרופולוגיה אך מוכר בעיקר ככותב פעיל ומרצה. ב-1997 היה מייסד-שותף של הוועד הישראלי נגד הריסת בתים והוא עדיין פעיל למען הארגון, ומדריך סיורים שמשתתפיהם לומדים על המציאות בשטח. ג'ף היה מועמד לפרס נובל לשלום בשנת 2006 על עבודתו "לבניית שוויון בין פלסטינים לישראלים דרך הכרה והעלאה על נס של אנושיותם המשותפת". ג'ף תמך במודל שתי המדינות עד שנת 2012, אך מאז הגיע למסקנה שמציאות המדינה האחת כבר אינה מאפשרת פתרון כזה. בהקשר זה ג'ף תומך במודל דו-לאומי.

ג'ף נשוי, אב לשלושה ילדים וסב לשלושה נכדים. הוא מתגורר במערב ירושלים.